Denna sidan är under uppbyggnad.
Kom gärna tillbaka om ett tag och se vad vi laggt in.

LUFTKONST 2022
 

Under tre veckor, mellan 2 – 24 juli 2022, utökade Galleri Lokomotiv sin utställningsverksamhet med Luftkonst, på dansbanan i Skeppsmalns fiskeläge, utanför Örnköldsvik. Det är en välbesökt plats under sommarmånaderna, med fyren, klipporna, restaurang och museum.
Luftkonst utnyttjade luftrummet i byggnaden, med 20 x 20 meter långa väggar och maximala takhöjd på 17 meter. Luftkonst är det nya begreppet på en konstart, som ska visas i denna fantastiska byggnad. Utställningen blev något nytt och annorlunda, för medverkande konstnärer, kollegor, alla vana och ovana utställningsbesökare. I snitt 45 besökare per dag såg utställningen.. Ungdomarna i byn stod för den mesta av vaktningen, ett tacksamt sommarjobb.
 
Det 7 konstnärer som nappade på idén och visade sina verk, bor alla och är medlemmar i någon av Västernorrlands kollektivverkstäder och nätverk. Konstnärerna tog sig an temat med olika uttryck och material. Minnen från ungdomens besök på dansbanan och fortsatta besök på klipporna runt Skagsudde fyr, kan ha haft en påverkan i gestaltningarna, liksom begreppen gemenskap, arv, historia och tradition.Konstnärerna skildrar naturens kretslopp, himmel och hav, solens och månens påverkan. Besökarna kunde följa labyrintens gångar eller se bubblorna som stiger i havet.
Minnen av barndomens spring och hopp på klipporna eller funderingar över livets förgänglighet.

Medverkande konstnärer var: Anita Johansson Åmynnet, Agneta B. Lind Skeppsmalen, Karin Lönnå Sundsvall, Karin Olsén Öberg Nordingrå, Eva Olsson Örnsköldsvik, Kerstin Paillard Klockestrand och Anneli Söderström Domsjö.

Galleri Lokomotiv står som arrangör till LUFTKONST och finansieras av Statens kulturråd, Örnsköldsviks kommun och Region Västernorrlands projekt GRANNAR. Till slut ett stort tack till Skeppsmalns hamnförening som har varit och är till stor hjälp för denna utställning.

loading...