ÖKKVs årsmöte

Årsmötet kommer att ske den 26:e mars 2022.
 

Pop up 2022

Galleri Lokomotiv erbjuder sina medlemmar möjligheten att ansöka om
3-dagarsperioder för att visa pågående arbetsprocesser vid sk. Popup-shower i Galleri Lokomotivs lokal. (det kan te.x. vara performance, workshop, experiment, idépresentationer, föredrag eller dylik) 

Pop-up  helger  2022
11- 13 februari
18 - 20 mars
26 - 28 augusti
30 sept - 2 okt
4 - 6 november

 
Skicka in en ansökan där du presenterar din idé, 
ställd till Galleri Lokomotivs styrelse på okkv@telia.com.  
 
För mer information se nedan.  

Januari 2020

Medlemsmöte och städdag
18/1 klockan 11-16
Mötet är i samband med vernissage av
Galleriets första utställning.

Välkomna!

Miljö – och – Städdag!
Alltså lördagen den 18/1 klockan 11–16 ordnas en dag, med lunchsoppa, för diskussioner i arbetsgrupperna kring miljöfrågor och behov av ny utrustning SAMT städning. Det är bra om man plockar rätt på sina saker innan städdagen. Större grejer som behöver rensas ut/säljas/skänkas bort är gamla ljuslådan och en ramklipp samt en massa grejer i korridoren.
 


November 2019


Kallelse till medlemsmöte ÖKKV
30/11 klockan 14.00
i samband med vernissage av medlemsutställningen
 


Under medlemsmötet informerar styrelsen om ett samverkansprojekt med kollektivverkstäder i regionen och planerna inför nästa års 40-årsjubileum. Dessutom ska vi organisera städning avdelningsvis av verkstaden och vad som behöver göras.

Det blir kaffe och smörgåstårta


Välkomna!

Styrelsen
 

Allmän Information till Medlemmar

Ny ordning för information från styrelsen.

I fortsättningen kommer nyhetsbrevet ligga på hemsidans aktuellt. Övrig information mejlar vi till er. Därför ber vi er mejla er adress till okkv@telia.com
Meddela oss ifall ni inte har någon e-post adress, så skickar vi info brevledes.

Om ni har frågor eller önskar ytterligare information så mejla kontoret, okkv@telia.com.
 


Medlemsbrev ÖKKV december 2018
 
December inledde med två glädjande händelser. Lördagen den 1 december öppnade årets medlemsutställning och 79 besökare kom! Och Galleri Lokomotiv har fått ett projektbidrag från Kulturrådet. Projektbidraget ska användas att stärka MU-ersättningen för utställare, möjliggöra att utställare får betalt för verksamheter de gör i anslutning till sin utställning, samt finansiera någon som arbetar med och vaktar Galleriet. 2019 ser alltså ljus ut för Lokomotiv.
 
ÖKKV fortsätter sin verksamhet med AIR (artist in recident), dvs Krems och vårt nytillskott Vaanta i Finland i månaden maj. Styrelsen vill poängtera de möjligheter en vistelse på dessa orter innebär för den konstnär som åker och uppmana fler att ansöka. Information om hur du ansöker för en vistelse, finns på vår nya hemsida. Där kan du även ta del av information om platserna m.m.
 
Kursverksamheten framöver! Under våren kommer flera kortkurser att hållas och detaljerad information om dessa kommer i senare mejlutskick.
De aktuella kurserna är:
·       Emalj – kursledare Mikael Arvidsson – 22–24/3
·       Digitalt tryck – kursledare Malin Wedin
Dessa kurser spänner över tre dagar och kommer att kosta 2.500:– per deltagare.
·       En workshop – litho i papper mot papper – planeras. Vi återkommer om detta efter att ha tillfrågat tilltänkt kursledare Emmy Dijkstra. Tidpunkt, ev. senare i februari.
Håll utkik efter informationsmejl och kom ihåg att varje kurs har ett begränsat antal platser, så tveka inte att anmäla dig. Styrelsen arbetar med kursutbud även till hösten och har du önskemål, hör av dig om dessa.
 
Inventering för miljöpolicy! Det har kommit synpunkter till styrelsen om att ta fram en allmän och specifik miljöpolicy för verkstaden. Som ett första steg har vi ansökt om utrustningsbidrag hos Kulturrådet bl.a. för att införskaffa slamavskiljare till våra avlopp. Men för att effektivt kunna gå vidare behöver vi DIN hjälp. Mejla in en lista till verkstaden (okkv@telia.com) med de material (färger, kemikalier m.m.) som just du använder i arbetet på verkstaden. Ange ”Mina arbetsmaterial” som ämne i mejlet, så samlar personalen informationen.
 
Styrelsen önskar alla medlemmar en
God Jul och ett Gott Nytt År!
På återseende 2019!
 

Hej alla medlemmar!
publicerat april 2018
 

Nu har årsmötet genomförts och en ny styrelse har valts. På medlemsmötet som vi hade direkt efteråt så pratade vi om verkstan och flera synpunkter dryftades bl. a om fler publika arrangemang som Artist talks och workshops så vi kan träffas oftare och inte bara i det egna arbetet i verkstan.
Vi har begränsade lokaler och behöver städa upp och göra dom mer funktionella.

Lördagen den 2/6 är alla välkomna till en dag då vi röjer upp och diskuterar lokalernas användning! Vi håller på mellan 10-15 med en fikarast i mitten.

Har du saker stående i verkstan(som inte ligger i lådan) så måste de tas bort senast den 2/6. Vi har inte plats att lagra enskilda medlemmars material. Vi kommer att gå hårt fram i röjningen! Välkommen till en arbetsdag på verkstan den 2/6, 10-15.