Karin Ögren
"SHADOWS"

Vernissage Lördag 2 mars
kl. 12-15

Utställning 2 mars - 23 mars 2019

Ingång till galleriet från resecentrum.
Öppettider: måndag- fredag 11.00 - 15.00
lördag 11.00 - 14.00 Söndag stängt.

Detta händer i Galleriet

"Karin Ögren är en välutbildad konstnär. Hon är utbildad på Stockholms kungliga konsthögskola. Karin har lång erfarenhet av ett aktivt utställande av sin konst. Från det lilla exklusiva galleriet till de stora välkända konsthallarna/konstmuseerna såsom Skövde, Umeå Bildmuseum. Karin har också en bred erfarenhet av att ställa ut utomlands såsom Norge, Finland, Ryssland och USA. Karin är representerad i många kommuner och landsting/regioner som till exempel Eskilstuna, Kiruna och Höga Kusten. Karin finns även representerad på Moderna Museet, Nationalmuseum, Göteborgs Konstmuseum, Malmö, Skövde, Västerås Konstmuseer, Sundsvall Konstmagasinet

Karin är ingen introvert konstnär, utan åtar sig gärna utåtriktade uppdrag. Exempel på detta är Grafiska Sällskapet och Hälleforsnäs som galleriansvarig. Karins offentliga verk är ofta väl synliga på tydliga platser. Eskilstuna är ett exempel där Karins konst är bland det första man ser när man kommer med tåg till Eskilstuna från Stockholmshållet. Det är även tydligt i sin färgskala genom mycket rött och sina geometriska referenser. Karin utses nu till Årets Sörmlandskonstnär för att:
Hon arbetar med att utveckla grafiken
Hon samarbetar gärna med konstfrämjandet
Hon arbetar med att främja utställningsmöjligheter för konstnärer.
Hon arbetar med att öka konstkunnandet och konstintresset" (http://sormland.konstframjandet.se/aktuellt/karin-ogren/ ) .

Karin Ögren, är verksam konstnär sedan 1988. Född och uppvuxen i Köpmanholmen. Sedan 1994 bosatt och verksam i Sparreholm, Södermanland.
Började sina konststudier under 70-talet hos Malte Nyberg XII och avslutade Kungliga Konsthögskolan 1988.
Karin Ögren Skulpturen SUN-SET invigdes sommaren 2018 i Herrgårdsparken, Köpmanholmen.
I Galleri Lokomotivet kommer Karin Ögren att visa målningar.